MASSAGETERAPI & CAVITAL
I HALMSTAD

 

MASSAGETERAPI & CAVITAL PÅ PROTREATMENT I HALMSTAD

I vår massageterapi behandlas dina problemområden med hjälp av djupa massagerörelser antingen för hand, med hjälp av CAVITAL eller en kombinationav de båda teknikerna. En behandlingssession kan erbjuda bindväv- och fasciabehandling, akupressur- och triggerpunktsbehandling, terapeutiska töjningar och mjuka mobiliseringar. Behandlingen fokuserar på att ge musklerna, lymfsystemet och fascian en extra skjuts genom svensk klassisk massageterapi och CAVITAL med vakuum, radiofrekvens och blått eller infrarött ljus. När du kommer till oss går vi tillsammans igenom vad du behöver och hitta en behandlingsform som passar just dina behov. I de fall där snedställningar inskränker på det naturliga rörelsemönstret kompletteras behandlingarna med mjuk mobilisering.

Som en del i behandlingen ges ofta träningsråd och fokus brukar ligga framförallt på att bli starkare i axlar, bål och ländrygg. Specifik träning kan även anpassas till arbetssituation och kroppshållning för att öka din styrka och uthållighet i vardagen. Syftet är att minska arbetsrelaterad smärta och överansträngning i framförallt axlar, bål och ländrygg.

CAVITAL SOM MUSKELBEHANDLING
När du har bokat en massageterapibehandling hos oss kommer du att få möjlighet att uppleva flera olika tekniker utifrån dina behov, utöver svensk klassisk massageterapi. Nytt för i år är CAVITAL som gör det möjligt att utföra behandlingar som når djupt ner i muskelvävnaden och fascian för maximal terapeutisk effekt. Kombinationen av RF (Radiofrekvens), vakuum och blått eller infrarött LED-ljusbehandling stimulerar inte bara muskler och fascia utan bidrar även till klientens övergripande välbefinnande. Som enskild behandling eller i kombination med CAVITAL eller Svensk klassisk massage erbjuder vi även fascia-skrapan "bladet", som används traditionellt för att lossa myofascian och bindväven, aktivera akupressurpunkter och stimulera musklerna.

ÖVRIGA BEHANDLINGSOMRÅDEN MED CAVITAL
Lipödem, celluliter, huduppstramning, ansiktsbehandling, blått ljus mot bla rosacea. Mer info kommer...

Immunförsvaret och psykisk hälsa

Att massage är en speciell upplevelse kan nog de flesta skriva under på. Massage gör spända muskler mjuka och elastiska, ökar blodcirkulationen i  musklerna, motverkar ärrbildning efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar och har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang. Men även vi som har arbetat många år med massageterapi slutar aldrig förvånas över nya fynd som forskats fram. En av studierna på massagens effekter visar på ett ökat antal lymfocyter (vita blodkroppar) vilket stimulerar ett starkt immunförsvar. En annan studie visar att massage är starkt ångestdämpande och fungerar som effektivt behandling mot bla GAD (Generaliserat ångestsyndrom).


Ett populärt tillval - massageterapi på jobbet

Massage och träning räknas som friskvård och är avdragsgillt för arbetsgivaren och många ser det som en självklar del av personalkostnaderna. Trenden är tydlig - allt fler arbetsgivare inser att kroppsterapi är en lönsam affär. Personalen blir friskare, sjukfrånvaro minskar, arbetsgivaren satsar på dem och dessutom sporrar massage och träning via arbetet till friskvård under eget ansvar. Det är även ett perfekt tillfälle att koppla av, få miljöombyte och få ordentlig blodgenomströmning i musklerna som förhindrar värk.

Upplägget kan variera från tidsbokningar på kliniken till abonnemang på löpande massage på arbetsplatsen. I ett avtal ingår även akuttider.

BOKA TID

Klicka på länken för att göra en onlinebokning till Massageterapin.
För övriga bokningar vänligen ring eller skicka ett meddelande:

https://protreatmentihalmstad.kaddio.com/booking/cal
Eller ring:
Magnus Hellström 0736-227940
Wenche Hellström 0733-224617
Anette K Rolfsson 0735-022879

info@protreatment.se
Uteblivna tider och bokningar utan avbokning inom 24 timmar före din bokade tid kommer att debiteras till 100 procent av kostnaden.